Cukier – samo zło?

Na początku roku grupa czołowych ekspertów medycznych i żywieniowych opublikowała apel o zmniejszenie ilości cukru dodawanego do opakowanej i przetworzonej żywności w ciągu najbliższych 3-5 lat o 20-30 %. Grupa ekspertów ”Action on Sugar” , szacuje, że zmiana ta spowoduje obniżenie średnio o około 100 liczby kalorii, które każdy człowiek spożywa dziennie i ostatecznie przyczyni się do odwrócenia epidemii otyłości. Media podchwyciły natychmiast ten wątek, co objawiło się nagłówkami: „Cukier to nowy tytoń” , i „Cukier jest wrogiem numer jeden w diecie Zachodu”. Chociaż te nagłówki brzmią sensacyjne mówią jednak prawdę, cukier rzeczywiście przyczynia się do problemów zdrowotnych, być może nawet w większym stopniu niż tytoń.

Zajrzyj na stronę z opisem aptek internetowych.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s